valgte dokumenter

Modtag direkte via e-mail alle de dokumenter, der er valgt under din browsing.

0
Dine valgte dokumenter
PROFESSIONELLE TjenesterNyhederPrisbelønnet helhedsrenovering af friluftskolen på Amager
29.11.2021

Prisbelønnet helhedsrenovering af friluftskolen på Amager

 DSC7446 Copy

Med Gerflor DLW Linoleum i de originale farver på gulvarealer

I helhedsrenoveringen af den fredede skole fra 1938, tegnet af Kaj Gottlob, blev der lagt stor vægt på at fremdrage og istandsætte oprindelige bygningsdele, overflader, materialer og farver samt at rekonstruere væsentlige rumstrukturer. Nyere løsninger er bevaret eller ombygget, hvor de ikke har ladet sig genskabe meningsfuldt, og hvor de giver mening i forhold til de nye funktioner. Renoveringen af skolen vandt Farveprisen 2021 for farvesætningen af skolen, udført i samarbejde med grafiker og farvekonsulent Caroline Krag og konservator Anne Simonsen.

Den oprindelige linoleum genskabt
I forbindelse med den nye gulvbelægning faldt valget på Gerflor DLW Marmorette linoleum. Det skyldtes den store farvepalette, som sikrede at farverne harmonerede med de sarte, originale farver fra den oprindelig bygningsbeskrivelse, samt den store fleksibilitet til at producere linoleum i en oprindelig farve designet til projektet: Danish Brown. Derudover havde kvaliteten af Gerflor DLW linoleum en stor betydning.

Bæredygtighed og miljømål
Gerflor DLW’s Linoleumskollektion er fremstillet af 98 % naturlige råvarer, der sætter nye standarder med hensyn til design og overfladefinish. De 159 farver giver masser af muligheder, designs og fleksibilitet. Gerflor DLW linoleum er svanemærket og lever op til kravet om miljøvenlige og bæredygtige materialer i moderne byggerier. Deres linoleum opnår et neutralt kulstofaftryk indtil slutningen af produktionsfasen og er “Cradle to Cradle” certificeret.

Download projekt pdf >>